En hink med glögg

Åh vilken helg! Rusade hem från jobbet och det mesta var klart för glöggfesten, den årliga, för tionde året i år. Molly mådde bättre. Inte bra, men bättre. Tyst. Och inte sig själv. Men så tittade hon fram ibland och sa att hon ville ha sin vita klänning på sig. Underbart! Sen kastade hon en docka över glöggbordet. Det går upp och det går ner. Kanske lite onödigt att ta den allra största tekoppen med glögg efter veckan dom varit, men det var på med glitterfodralet, klackarna och sätta på julmusiken! När vi har glöggfest är det faktiskt jul! Härligt! 

Det blev mycket skratt och några tårar som råkade leta sig ut ur ögat och ner på kinden. Vissa saker bara gör det med mig. Efter veckan som varit och efter en hel del djupa konversationer och som alltid när vi är bland ”vanliga barn och vanliga föräldrar” gör sig skillnaderna så påminda. Ont gör det. Fast jag var så glad över att Molly sagt vilka kläder hon ville ha. Det var iallafall jättemysigt med glöggfest som vanligt! 

Och sån lycka att vakna upp till klarblå himmel och en enda plan, att åka till havet och tanka sol, sen göra pizza och krascha i soffan! Bästa lördagen!

Har inte roar mig med att bryta ner diagnoslivet i småbitar den här helgen. Jag är lite förvånad över att jag har så roligt på dagarna och sjukt stressigt just nu, men sen inget kvar att vara mamma med. Det har gnagt in i märgen och jag fattar inte hur svårt det kan vara för mig, det är min förbannade skyldighet att orka gå in och ut i rummet två-tre timmar varje kväll, att orka att inte få svar, att orka stt inte kunna borsta tänderna, att orka att inte kunna ta på hennes hår utan fullständigt sammanbrott. Så får man en mening: ”Jag ska bara sätta på mig skorna, sen kan jag hjälpa Mimmi”. Och Micke och jag tittar på varann och blir helt stumma av lycka. 

   
   

5 kommentarer

  1. mormor o morfar · · Svara

    Ett härligt, festligt glöggbord! Fin bild på Mimmi och vackert foto av havet. Viktigt att vi gläds med Molly och med er över de framsteg hon gör. Kram

  2. Du är helt fantastisk!

  3. Oj, vad fint och vika härliga bilder! Vi var ju hos er på glögg ett år och jag minns att allt var både mysigt & gott. Ha det fint & kram!

    1. Ja, vi pratade om det att ni var med! Så mysigt! Är ni kvar i värmen över jul och nyår? Kram

  4. Oja – vi blir kvar fram till sista juni. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: