Den blomstertid nu kommer 

och så kom den. 

För femte året stod vi där på skolgården och hoppades att allt skulle fungera när klassen står i ett hav av skolans alla elever. Hinner alltid tänka tanken att hoppas alla är snälla när våra barn ska sjunga. Att de får lika mycket applåder som alla andra. Att de får lika mycket plats. 

De fick de! Och de klarade det så bra! Och hade lika mycket plats som alla andra. Så glad för det! De är så otroligt fina med varann. M blev väldigt ledsen då hennes föräldrar åkte vidare och då stod hennes klasskompis och höll om henne och Molly ställde sig också nära dem och sen kom V och höll om henne från andra hållet. De var så måna om att vara nära och trösta. Helt fantastiskt.

De har blivit så stora. Molly och hennes klass. Och samtidigt så små. Som om tiden står still för dem. Glädjer mig så mycket för alla deras framsteg men det är alltid lika svårt att se eleverna i klasserna runt dem. Skillnaderna gör sig påminda dagen då den blomstertid äntligen kom.

Nu ska vi fira att detta läsår är över och att vi är ett steg närmare framtiden.

  

4 kommentarer

 1. Katarina · · Svara

  Duktiga Molly och så härligt att läsa hur barnen månar så fint om varandra. Förståelse för dina dubbla känslor.

  Om du har lust någon gång skulle det vara spännande att läsa lite om hur det fungerar i särskolan. Hur lägger de upp lärandet? Vad är bra/dåligt med skolformen? Vi har några år kvar, men känner att vi inte vet hur någonting fungerar. Ska man välja någon skola (om det ens finns) som har extra mycket språkstöd/koll på autism? Hur gjorde ni när ni skulle välja? Vi ska förstås göra om utredning innan skolstart, men vi är helt på det klara med att det sannolikt blir diagnos utvecklingsstörning.

  Kram från hon som har noll koll

  1. Hej! Det kan jag absolut skriva om! Kram!

 2. Jag är så glad att jag även i år fick möjlighet att vara med på Mollys skolavslutning. 💕💕 Och vi hade en jättemysig och trevlig eftermiddag tillsammans. Du och jag, Molly! KRAM från mormor. ❤️

  1. Ja så mysigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: