Man måste sörja för att hitta de nya stigarna man ska gå på

En jag känner går igenom något som liknar lite det som vi gick igenom. I snart tio år har vi varit på andra sidan om det som anses normalt. Det är drabbande hårt att höra hur det känns för henne och jag känner igen varje tanke och varje känsla. Allt det där bubblar upp igen. Jag minns känslan som i går, när vi fick veta. När vi tills slut hade det på papper.

Det är väl så när nånting händer som man inte kunde föreställa sig, som man inte hade räknat med, som man inte hade sett sig själv i. Att det börjar med att det bedövar en, och hela ens liv stannar upp och fryser till is. Hur man ser ett oöverstigligt berg framför sig som man inte fattar hur man ska kunna gå över. Medan alla andras liv bara fortsätter framåt måste man själv ställa om kompassen. Man får skruva om sina drömmar, ändra sina mål, förflytta sin stryka, se över sina svagheter. Vila. För allt blir annorlunda. När sorgen drabbar en och ens drömmar måste drömmas om. Det blir ens egna personliga sorg. Den har förföljt mig. Just nu håller jag den i schack, vi har flyt just nu, har kontroll på läget, hänger med, släpper greppet om det som är tufft, och njuter av det som går framåt. De tiderna kommer ju också. Men när man minst anar så faller man tillbaka. Spyr ut lite galla och sen stänger av. Och går vidare.

Jag önskar att jag hade en karta att ge henne. Men jag har inte det. Jag vet bara att det går framåt, på ett eller annat sätt och det kommer att bli bra. Ändå. Inte som man tänkte. Annorlunda. Men bra. Och jag vet inte hur, men man måste få ett andrum.

Och man måste sörja för att hitta de nya stigarna man ska gå på.

En kommentar

  1. Vilken fin text!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: