Saker man undrar

Varför är det alltid bruna barn på bild i samband med insamlingar till fattiga länder? Ger folk mer pengar då? Tycker man mer synd om ett brunt barn? Varför? För att det är så långt bort från en själv? Väldigt konstigt i alla fall. Självklart gör vi allt för att bekämpa fattigdom. Och självklart ger jag till välgörenhet. Vi vill göra väl. Så klart. Men det är ändå konstigt, att insamlingar till välgörenhet alltid visas med en bild på ett brunt barn.

Stoppa presserna. Svenska föräldrar bryter mot skollagen genom att ta ledigt upp till fem skoldagar per år för att åka på semester. Kors i taket. Svenska skolan däremot gör inget annat än att bryta mot skollagen, varje dag, hela tiden, överallt finns barn som inte får de resurser de ha rätt till i svenska skolan. Varje dag stannar barn hemma från skolan för de klarar inte att gå med 30 andra utan att få hjälp. De är fast i diagnoser som skolan inte vill låtsas om och helt uppenbart skiter i och sen hamnar de eleverna mellan stolarna och går ut utan betyg, om de ens kommer så långt att de går ut. En del går istället under på vägen. Fast de har lagen på sin sida och har all rätt att få den hjälp och den resurs som de behöver. För de här eleverna är det ingen annan än föräldrarna som går i taket. För nu ska skolan jaga rätt på förrädare som tar ut en extra ledig dag. Det kan man lägga resurser på. För det får man minsann inte, då bryter svenska föräldrar mot skollagen. Vem är det som bryter vem?

Varför kunde inte Vårgårda bageri bara följa strömmen och byta namn på sin förbannande chokladboll, utan att de måste börja svamla om att då borde man minsann byta namn på vitlök och bruna bönor också. Hur låg kan man bli? Hur svårt kan det vara att sluta använda ord som kränker. Det är saker man undrar.

Och dagens sista undran: hur kan man gå igång på en glittrig jumpsuit? 😉

En kommentar

  1. Mormor o morfar · · Svara

    Mycket bra skrivet. Vi har samma funderingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: