”Det känns ganska mossigt att gå på n-ordet när som jag har bott i USA och hört hur de svarta i USA skriker n-ordet till varandra”

Jag är så förbenat trött på att öppna datorn och mötas av ren och skär rasism, ren och skär egoism, ren och skär smörja.
”Det känns ganska mossigt att gå på n-ordet när som jag har bott i USA och hört hur de svarta i USA skriker n-ordet till varandra.” Det här är det som möter mig när jag tittar in här. Sen kommer den gamla vanliga harangen att n-ordet inte är förnedrande och att de som klippte bort det vet inte hur verkligheten ser ut för barn idag. Nähä. Och hur ser den ut då, undrar jag, efter att ha hört historia efter historia där barn känner sig påhoppade pga sin hudfärg? Och sen kommer den fantastiskt långsökta jämförelsen med ett program om sexualkunskap på ur.se som handlar om sperma. Vad nu det har med saken att göra? Jag måste ha missat att sperma är ett rasistiskt ord som trycker ner, förnedrar och kränker människor.
Det är precis det här som skrämmer slag på mig. Denna uppfattning om hur man ser på  människor. Nu finns det ett för och emot och en stor klyfta mellan de som tror sig ha tolkningsföreträde och de som är utsatta. Varför har folk så stort behov av att kränka andra?
Lik förbannat måste man fortsätta hävda sig och fortsätta tro sig ha tolkningsföreträde. Varför skriver man det här till mig, jag som uppenbarligen aldrig någonsin kommer ändra mig i denna fråga och som uppenbarligen har en helt annan människosyn och som tycker att det är för jävligt att man inte kan knipa igen och som redan undrar vad som kommer möta mitt barn där ute i samhället, när jag inte är med. Varför?
Jag tycker att det är j-vligt mossigt att vara rasist.
Och vad betyder F-ordet? Fuck?
Och det tar ju inte slut där.
Det här är det jag möts av detta när jag kollar in på facebook. En hög idioter som går loss. Ta inte illa upp, jag menar ingenting illa med att kalla er idioter, det är ju bara ett ord som använts i alla tider. Det är inte synd om Astrid, det är synd om dessa.
Det här är det nya landet vi lever i.

Skärmavbild 2014-10-07 kl. 11.01.11

Vad hände med det positiva, glada facebook med bilder på rosévin i solnedgång och fredagsmysskryt? Jag vet vad som hände, det var ondskan i världen som bubblade upp, som ett puttrande vulkanutbrott, som gjorde att jag nu ser allt lite klarare.

Och om det är för mossigt här så kom inte hit.

2 kommentarer

  1. Tina Bergström · · Svara

    Stå på dig Maria! Klokheten vinner<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: