Betraktelser från den vackra verkligenheten

De första fyra veckorna efter semestern hade jag fortfarande lite sand mellan tårna. Det var sommarskor utan strumpor och bara ben. Ända in i kaklet. Det var aktiviteter på kvällarna, vi turistade i Gamla stan, strosade kungligt runt vid Slottet, drack kaffe och åt glass i lekparken vid Nytorget, fika ute vid havet.
PANG. Fyra veckor senare är det som bortblåst. Kläderna ligga i travar på golvet, kylskåpet är tomt, teet är slut, kaffefiltret slut, osten har möglat, mjölken är slut, juicepaketet läcker och rinner ut i kylskåpet och lägger sig som en klibbig hinna som allting annat fastnar i. Ingen hinner handla, ingen mat planerad, jag kokar soppa på en spik. Mimmi ligger på golvet och sparkar under kokande makaroner, Molly kastar en sax över staketet som hamnar på grannens uteplats, vi glömmer låsa upp förrådet för värmepumpsservicen som nu kommer debitera oss för nåt som inte blivit gjort, kalendern är redan fullständigt uppbokad av läkarbesök i veckor framåt, dammråttorna har blivit våra nya husdjur, vi har döpt dem till Rut och Rot (men det kan hända att de snart är utrutningshotade, vi får se), skåpen är byggda men lakan och täcken ligger likt förbannat i en hög i ett hörn. Frisörtiden missade jag för vi hade kräksjukan och i går tittade Micke extra noga på mig och undrade om jag hade mjöl i håret eller om jag gått och blivit gråhårig. Kort sagt. Den vackra verkligheten är tillbaka. PANG.
Och plötsligt inser man att den lediga tiden i somras nog hade ju sina (ljusa) sidor ändå.
Skärmavbild 2014-09-03 kl. 15.34.59 Skärmavbild 2014-09-03 kl. 15.34.44 Skärmavbild 2014-09-03 kl. 15.34.26 Skärmavbild 2014-09-03 kl. 15.34.13 Skärmavbild 2014-09-03 kl. 15.33.58 Skärmavbild 2014-09-03 kl. 15.33.46
Just ja, Mimmi ska inte bada i tvättmaskinen.
Vad blir det för mat? Dammsugarmunstycke.
Var tog jultomten vägen?
Vem har tid att dra in lådorna? Ingen.
Aha, det är därför det strulat med taxiresorna.
Det var inte jag som tog fram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: