Ha en skör semester

Jo, jag tackar jag. Vet inte vad som hände med den här sommaren. Slut tog den i allafall. De brukar göra det. Jag älskar älskar älskar ledighet och semester. Och så även denna. Är så glad för allt vi gjort och allt vi inte gjort, men det var en tuff semester. En semester där vi föll över kanten. För många gånger. Har nog aldrig känt mig så trött efter en ledighet som nu. Men jag vet att solen och värmen bränt sig fast så den kommer att ge mig stryka när jag behöver!
Och nu gråter jag mig igenom Ella Fitzgeralds vemodiga toner om ”Moonlight in Vermont” som Molly var fullständigt förhäxad i när hon hörde trumpetens toner, som vi lyssnade på i lägenheten i Andraxt.
Där fick vi tio dagar av vila. Vi sov alla fyra som stockar från runt elva på kvällen till halv elva dagen därpå (10.18 varje dag, för att vara exakt), i tio dagar i streck, sov vi. Det fanns inget som störde. För nån. Alla fyra sov. Men kommer det att räcka?
Ha en skör semester. Jag läste uttrycket på en annan autismmammans blogg. Det är precis så det känns. Som att gå barfota på glasskärvorna. För man vet aldrig när nånting händer, när nånting inte går som det är planerat. och när man tänker på det går inget någonsin som man planerar, så det är bara att lägga ner. Förändringarna, toalettbesöker, alla människor, alla nya platser, alla nya affärer. Jag undrar var Molly lagrar det. Det blir kortslutning.
Som när vi skulle gå och handla, men inte kunna. Det går inte. Det blir stopp. Systemet lägger ner. Molly kan inte kliva ur bilen. Och blir så ledsen. Och bara gråter. Jag tror att hon vet att hon vill men hon vet inte hur. Eller varför det inte går. Och vi vet inte varför det inte går. Eller vad vi ska göra. Och går det för fort, så börjar vi fråga frågor. Vill du det eller det? Eller det? Eller inte det? Då blir det ännu mer stopp. I systemet.
Vi lirkade till slut ut henne ur stoppet och kunde gå och handla! En poäng till fyra M!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: