Vi på Bråkmakargatan

Vår nya adress är Bråkmakargatan, ifall nån tänkte skicka ett vykort från sin sköna avkopplande semester nånstans. Där bor vi och vi verkar inte kunna flytta härifrån.
Det som började så bra, med varsin shoppingrunda med varsitt barn på Porto Pi, nya skor till alla och en var, inga utbrott, inga övertalningsprocesser för att komma över tröskeln på handikapptoaletten. Allt bara bra. Sen vet man inte riktigt vad som händer. Soppan kokar över på Bråkmakargatan. Vi kör fel, hittar inte ut, kommer inte upp. Börjar om. Och då hittar vi rätt, Mimmi somnar väl av allt skrikande med sina koppor kliandes över hela kroppen och vi hittar mat som vi passar på att vräka i oss. Hinner precis spara några pommes frites till henne innan hon vaknar. Sen ger vi oss ut på en vågad tur bland alldels för mycket folk på en alldeles för smal gata för våra fyra m. Fyra m på glassjakt. Hittar en glassaffär, barnen väljer glassar och går till kassan och ska betala. Men här tog de inte kort och vi har inga kontanter, så vi fick lämna glassana där och räknade med att helvetet skulle braka loss. Men det gjorde det inte. De klarade galant att skiljas från glassarna och gå vidare. Till en bankomat så att vi skulle vara bättre rustade. Och hittade en ny glassaffär och nya glassar, och det var inte ens det märket Molly är van vid, vilket inte brukar funka. Men det gjorde det!
Sen satt de stilla och lugnt på en sten och åt glass och tittade på folk medan mamma passade på att slinka in på både Zara och HM… (Eller jag vet ju inte om de satt still och lugnt och åt glass för jag var ju inte där.)

Eftersom eftermiddagen gått så bra här på Bråkmakargatan ville vi avsluta dagen med ett dopp i havet. Alla glada. Efter fem minuter kommer de upp igen. med en gråtande Molly. Hon och Micke har blivit brända av en brännmanet, halva Mollys låt är uppsvällt. Jag ringer min sjuksyster och frågar vad vi ska göra och hon ordinerar några nya mediciner som vi åker och köper.

Så nu undrar man lite om detta är prövningarnas semester eller vad det är. Nånting är det. Som kryper in under skinnet.

Sen var jag så trött att jag inte ens orkade ta ur en färdig kyckling ur en påse till middag. Så det blev parmaskinka, ostkuber och popcorn till middag. Är det semester så är det. Mums!

2 kommentarer

  1. Katarina · · Svara

    Alltså jag förstår hur utmanande dagen måste ha varit, men ändå blir jag mest imponerad. Både av den målande beskrivningen och av allt ni ger er in i. Skobutik. Två barn. Bil. Trång gränd. Inga kontanter… Blir svettig av bara tanken.

    Tycker ni verkar vara två fantastiska föräldrar som ger er in i olika saker med liv och lust. Provar. Tar ett misslyckande. Bråkar. Börjar om. Skrattar. Lever.

    Är grymt imponerad! Hoppas ni får en fortsatt fantastisk semester.

    1. Du är så gullig. Tack! Hur mår ni? Har ni landat i Sverige ännu? kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: