Varning för ligg

Har ju hört om det årliga ligget. Det där som gör folk på smällen, gravida, får en bulle i ugnen. You name it. Det där årliga ligget. Som förändrar allt. Det årliga ligget. Som verkar så enkelt. Och jag måste bara småle, eller nåt. På min tid var det inte tal om nåt årligt ligg. Vi fick ligga som galningar och jag fick ändå ingen bulle i ugnen. Vi fick ligga i. Om man säger så. Genom stormar och ägglossningstest. Jag fick ligga med hormonsprutor och konstgjort medicin, med benen både högt och lågt i alla möjliga och omöjliga tillstånd, avtrubbad, knäckt, hoppfull, morfinpumpad, iskall. Men alltid med hopp. Om en bulle. Jag fick ligga. Minsann. I kalla välpolerade gynstolar fick jag ligga, med hopp och ångest och en massa människor som kom och gick. Någon klappade mig ibland på armen och sa att du har så fina blodådror så det här ska nog gå bra, sen hittade inte sprutarna in i ådrorna ändå. Någon rotade runt bland äggblåsorna och någon karvade runt i äggledarna. Jag fick ligga i. Minsann.
Inte nog med att det skulle liggas, det skulle klockas, prickas och fixas också. Fattar inte hur det gick till. Så här när jag tittar i backspegeln, alla de där åren när det skulle liggas! I!
 
 
 
Bild

2 kommentarer

  1. Katarina · · Svara

    Haha, underbara människa – du är ju så bra på att skriva. Här ligger jag i solstolen och skrattar så att tårarna rinner – det lite sorgliga ämnet till trots. Nu måste jag torka tårarna. Får konstiga blickar av grannarna… 🙂

    1. haha! Roligt att höra! Hoppas grannarna är ok! kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: