Pollenallergi, munsår, pms och snor ner till knäna

Oj vilken påsk! Vi drog till Blåkulla och i mitt påskägg fick jag pollenallergi, munsår, pms och snor ner till knäna (snoret stod Mimmis näsa för). Mums va gott! Och precis på självaste skära torsdagen så kom vi alla in i trotsåldrarna 3, 10 och 41. Tänk att man aldrig tar sig ur den där förbenade trotsåldern. 41 har varit det värsta hittills. Efter många om och men så kom vi fram till att aldrig mer tjafsar man om en jacka när det är 15 grader ute och aldrig mer att man tjafsar om en gaffel eller sked. Nu trycker vi på starta om knappen och inte blir det nån ananas denna månad inte… Två steg fram och ett tillbaka. Gu va man har mycket att lära. Läs jag. 

Men förutom det. Jag är en curlingmamma. Det passar ju bra eftersom jag gjorde omslaget till boken om just fenomenet curlingföräldrar när det kom till Sverige för 10 år sen. Då satt jag med värkar på BB och fattade inte att det kanske inte var helt rätt tillfälle att skissa omslag. Hur som. Curling. Inte sporten. Utan det andra. Jag upptäckte det när vi hängde i lekparken en dag efter att det regnat. Curlingmamman tar fram toarullen som hon alltid har i handväskan (nästan alltid, inte när det hänger snor ner till knäa eller när någon kissar på sig, men nästan alltid annars) och torkar omsorgsfullt torrt Hela rutchkanan så att hennes söta som påskkärringar ska kunna åka utan att bli blöta! 

Och förutom det. Så påskades det i vanlig ordning. Med ägg, hemmagjord sill eller silverfisken som Mimmi döpte den till och hjälpte till och gjorde (den godaste någonsin), lax, sönderkokt potatis, för mycket godis, ingen påskmust, en äggkopp utspilld snaps, (så den slapp vi), ett nytt soffbord from outofspace, en taklampa som vi inte vet var vi ska ha, (bara att vi ska ha den), två spargrisar, en amerikansk skolbuss, ett paraply, en skogspromenad full med pantade burkar (hur kan man slänga så mycket metall i skogen, vad säger skogsmulle om det?) och så lite mässing på det. Gött! 

Och solen sken på oss från en klarblå himmel så man blev ju alldeles alldeles lycklig och åt första middagen ute. Som sommar. Precis som sommar. Love it. 

BildBildBildBildBildBildBildBildBildBild

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: