Ett drömhus

Jag hämtade Mimmi på förskolan, satte henne på cykeln, med tunga matkassen på styret, mulberry på ena axeln och ormskinnet på den andra axeln och balanserade hem. Plockade ihop det värsta av högarna. Vi hade lagt ut en annons på ett par grejer för 500 kr styck och medan jag snubblade över matkassar och leksaker kom våra blocketköpare som gärna ville betala 1000 kr styck för grejerna. Det kan man kalla en bra affär. Kanske jag ska lösa in trisslottsvinsten på 30 kr och hoppas på en dubbelvinst. Medan blocketköparna kånkade ut grejerna slängde jag pyttipanna i pannan, fräste ägg och slängde fram på bordet. Vi hade ungefär fem minuter på oss. Vi hann inte äta klart. Mimmi tyckte inte om, hon åt en sked salt istället. Molly petade lite på fyrkanterna och sen hoppade vi vidare in i bilen för kvällens aktivitet. Eftersom vi hade fått punka på bilen satt där nu ett vackert reservdäck som gjorde att vi bara kunde smyga fram på motorvägen i 80 km/h, och folk körde argt om och blinkade med helljuset. Men de kunde ju inte veta varför vi körde så in i bomben sakta. Jag lever ju i nuet nu för tiden, men att krypa fram, till en husvisning långt långt bort kändes just då inte helt hundra.

Men så kom vi igenom stressatomsfären som leker polis i förorten, körde förbi Gålö, och stressen rann av. Som vanligt. Så klev vi in i vårt drömhus. Långt bort i stan. På Smådalarö, med sju rum, två stycken walk-in-closets, pool, bastu, stor kuperad trädgård, utsikt över havet, veranda runt hela huset, sol i alla väderstreck och båtplats. Och vi föll pladask. Love at first sight. Micke började nästan gråta när vi var tvungna att gå. Sen åkte vi till Dalarö och köpte glass, för att smälta det hela. Ica stängde kl 19, vi kom två minuter i. Bara en sån sak.

Så nu är de stora frågorna livskvalitet och logistik.

Och vips åkte vi igenom stressatmosfären och hamnade i stressiga förorten i ett hus som såg ut som ett bombnedslag. Så det var bara att börja städa. Back to reality.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: