Två zoombies på grönbete

Vi släpptes ut i Örebro och gick loss i stan. Det var bra. Tömde plånboken och fyllde garderoben. Ett par ormfärgade gympaskor och ett 7packtrosor med veckans alla dagar, där sunday hade hasat sig ur förpackningen upptäckte jag, i söndags…!. Spaade (hade glömt bikinin så det är därför det blev ett sjupack trosor) och spanade på örebroare och hann med att prata om ditten och datten. Inte en dag för tidigt. Egentligen. 
 
Vi pratade om katastofläget. Mitt. Ibland får jag ont kroppen av katastroftänket, det där som går rätt in, stannar och vägrar ge sig förrän jag står med en fot i… I mitt katastroftänk målar jag världen nattsvart, (det är då som stjärnorna lyser som starkast har jag hört). Jag tänker mig så starkt in i en framtid att jag redan är där med handgranaten och i min nattsvarta värld är vi på väg mot rampen. Då har all hjälp till Molly brunnit inne, vi har krossat alla spargrisar och jag sitter med en pappmugg i trappen upp till t-banan. Och jag lever mig in i det hela så mycket att jag nästan tror på det själv och andningen kryper upp i halsen.
 
Slutpratat om det. Let (andas in) Go (andas ut). Min och Mickes syn på Mollys framtid är väldigt olika. Kom vi på när vi mumsade på en räkmacka och hade egentid. (Egentid? Vems tid är det om inte ens egen?) Eller det visste vi ju. Han är helt övertygad om att hon visst kommer kunna dra in pengar och jobba. Och jag är helt övertygad om att hon inte kommer att kunna göra det. Och så blev det meningsskiljaktigheter om det. 
 
Men inget vet man, bara att det blir en bumpy road, och det är klart att det kommer att ordna sig. Jag ska genast ta och bryta ner all tid till mikrotid, ett steg i taget, för gör jag det ser jag inte så inihelskotta långt fram och behöver inte måla upp hur allting kommer att bli. Redan idag. 
 
Ska börja imorgon. Idag ska jag älta ikapp med snöflingorna.
 
För jag vet att utifrån Mollys förutsättningar har hon det hur bra som helst. Just nu. 
 
Bild
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: