Kära samtalsgrupp

Jag har gått i samtal. Tillsammans med en grupp adoptivföräldrar. Vi kände inte varann egentligen, men vi har haft så mycket att prata om och samtalen tog aldrig slut. Jag kände att jag nästan kunde vända ut och in på hela mig och min situation i det sammanhanget. Bland folk som förstår. Som förstår min situation, mina utmaningar, förstår hur det känns. Vi har vandrat genom rasismens gator, suttit i utbrottens diken, och skrattat i den stora glädje som våra barn från hela världen ger oss.

Kära samtalsgrupp. Om ni läser detta. Vad jag skulle behövt ett till tillfälle. Då hade jag berättat för er om det som hände. Om min chock, kränkningen, hur överkörd jag kände mig, hur jag har varit så rädd och beredd och ändå oförberedd. Jag hade säkert börjat gråta. 

Och jag hade berättat att jag är inte lika konflikträdd längre!

Jag vet att det kommer dämpas med tiden. Inte min reaktion, jag kommer alltid stå upp för Mimmi, men energin som ätit upp mig idag. Energin som en reaktion kommer att ta av mig kommer att dövas och dämpas. Och den eldsprutande tigerhonan kommer så småningom att rycka på axlarna åt situationerna som komma skall. Dock inte utan strid. 

Men än så länge sprutar det fortfarande eld, det kan jag lova. Och än så länge är allt som vanligt. Vi mot världen. Så känns det. Att bli överkörd och kränkt.

4 kommentarer

  1. Kram!! Från en som var med i samtalsgruppen . Hoppas det blir fler tillfälle till våren! Malin

    1. Ja, jag hoppas också på fler tillfällen! Kram

  2. Håller med, känns som man sprutar eld ur min mun med:-) men det är nog bra,slocknar det helt har vi slutat bry oss,! Kram från annika i samtalsgruppen som också ser fram emot fler träffar!

    1. 🙂 hej Annika! Ja, jag tror också det, och sluta bry oss gör vi ju inte! Kram Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: