Mina sista fem minuter i solen

Molly klarade inte av stranden och sanden den sista dagen. Vi hade glömt förbereda henne. Vi hade sagt att vi skulle flyga hem och plötsligt befann vi oss i sanden. Det fick inte Molly ihop. Innan jag visste ordet av och fått på mig den nyinköpta chockrosa bikinin med volang på underbrallan för en euro, hade Mimmi sprungit ut i det genomskinliga havet, utan puffar och smurfbadring, som jag inte kunde blåsa upp eftersom jag precis belönats med begynnande munsår och Molly med diarré. De sista timmarna på vår första resa som fyra m. Så jag springer ut i havet i shorts och drar in Mimmi, medan Micke och Molly är instängda på bajamajan som står placerad bredvid baren där man köper sangria. Där inne, i den kokheta plastkartongen vill Molly stanna. För hon får inte ihop det. Flygplatsen. Sanden. När Micke får ut henne och de kommer till vår lilla utlagda handduk får jag låna hennes klänning och köra klänningstricket och får på mig en-euro-bikini-trosan. Men inte ens det hjälper Molly att få ihop det, så hon skriker i högan sky och Micke bär henne på axeln till en bänk bakom stranden. Där sitter de och försöker reda ut hur allt hänger ihop.

Det är så logiskt egentligen. Det är vi som glömmer bort. I allt packande och trixande hann vi inte tänka klart och rita en karta för Molly. Där och då kände jag att vi hör inte hemma på Costa de la Calma och tänkte att det måste vara att vi är så öppna för kaoset som universum skickar oss dos efter dos av kaos. Och vi tar emot med öppna armar och släcker bränder lite här och där. Och där och då tänker jag att nu får vi stänga av universum ett tag och landa i lite lugn och ro. Och det gör vi, på en engelsk pub där Molly äter sitt första riktiga mål mat på en vecka.

Och mitt i all röra så slår det mig ändå hur mycket som Molly klarar och hur mycket hon skrattar och hur mycket hon pratar. Och det är fantastiskt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: