På gränsen

Vi lever alltid på gränsen. Det är tydligare nu när jag inte är hemma. Jag kom snabbt in i det gamla måttot, att skjuta upp det jag kan till morgondagen. Eller helst till i övermorgon.

Vi skulle på sen länge planerad Nigeriaträff. Ingen avancerad sådan, bara med våra bästaste! Med noll planering för vår egen del, allt annat var noggrannt planerat, med ungefärligt schema, lunch, middag och övernattning. Men där ligger vi, på fredagskvällen, trötta i soffan och tänker att det ordnar sig, vi packar och fixar i morgon. 

Denna morgon den 7 september fyller Micke år. Jag vaknar i Mollys säng, och sak precis gå ner och göra födelsedagsfrukost, då ålar sig ett utbrott ut ur Molly och väcker hela huset. Till slut får jag med henne ner och de andra två verkar låtsassova, det är ju det man gör på sin födelsedag. Vi tar fram fyra glas, två med juice, två med oboy, tar paketen och flaggan under armen och balanserar uppför trappan och sjunger Ja må du leva. Dricker juice och öppnar paket i godan ro tills hjärnan vaknar på riktigt denna lördagmorgon. 

Vi har inga blöjor, inte varit till Systemet som vi skulle, tappat bort tupperware-vattenflaskorna, inget snacks, ingen frukt. Inget är packat. Jag rafsar ihop lite kläder, Micke rafsar ihop lite kläder. Slänger ner i en väska. Tar badväskan. Väskan med leksaker. Frysväskan. Handväskan. Neccessären. Kasse med gympaskorna. Springer som en skållad råtta upp och ner för trappen, kan inte tänka, för hjärnan har nog inte vaknat ändå. Svettas. När vi lämnar huset ser det ut som det varit inbrott. Tänker att det kanske hindrar tjuvarna från att bryta sig in, de tror nog att någon redan varit där och tagit skatten. Bensinen är slut, Mimmi sitter i sin tunga nattblöja, har inga blöjor, inget vin, inga bindor (vilket hade suttit bra), glömde champagnen som vi skulle ha fira Micke med, Mollys kjol blev kvar, ingen jacka. Och vi är en halv timme sena. Men vi räknar till fyra M, och kastar oss iväg i vår fullastade bil.

Tankar, smsar, stannar och köper blöjor, försöker hitta Kerstins adress, dit vi ska på förmiddagsfika, kör, fel, kör alltid fel, kartor-appen säger att adressen inte finns. Kör lite på känn, och tills slut är vi framme i Nyköping. Så underbart att träffas!

Hinner steka lite i solen innan vi måste hoppa in i bilen och åka vidare mot Norrköping. Kartor-appen funkar. Smsar att vi är sena. Hittar till Skolgatan, parkerar och möter upp gänget! Glada!

Sen svettas vi lite och när Molly och jag får våra kycklingspett får getingarna nys om det och vägrar lämna oss, så vi går in på stället och äter upp vår mat, medan de andra fångar getingar under vattenglasen. Sen släpper vi dem fria och går vidare.

Jag gillar Norrköping. Vet inte om det var sällskapet, den fantastiskt blå himlen eller ån som rinner igen. 

När vi kollat färdigt i Norrköping åker vi till landet. Och alla barn springer av sig. Och läggningarna går som på räls. Typ. Sist vi var här tog det tre timmar för Molly. Nu tog det en och en halv.

Och det är så mycket att prata om. 

Vi fortsätter att leva på gränsen. Struntar i att köpa bindor, tänker att det behövs ju inte. Kommer på att Molly har ingen klänning till bröllopet om en vecka, är på gränsen till att strunta att åka in på köpcentret i Linköping och fixa det, tänker att det kan jag göra en annan dag. På vägen hem, med klänning inhandlad, beklagar jag mig över att vi alltid lever på gränsen. Ingen framförhållning. På kvällen när Micke ska boka hotell i Palma finns det inga rum. Och gränsen är nådd igen. Hur har vi inte orkat boka hotell, vi ska ju åka om några dagar? 

Och efter nio på söndagkvällen när vi bakat scones på de sista 4 dl mjöl, och de två sista teskedarna bakpulver ser jag att det finns ingen ost, inget smör och ingen marmelad. 

BildBildBildBildBild

 

 

En kommentar

  1. mormor&morfar · · Svara

    Ett gott råd – Uppskjut inte till morgondagen det du kan göra idag!
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: