Jag vet inte hur jag ska kunna andas utan Mimmi

De förbannande sandkornen rinner allt fortare genom timglaset. Jag räknar varje sekund jag får vara med Mimmi. (Utom när läggningarna tar timmar av skrikande, då kanske jag inte räknar dem så noga måste jag erkänna…) Det var ju en ocean av tid som låg framför oss då för ungefär ett år sen när vi kom hem. Och medan jag kramar och knyter an letar jag febrilt i minnet efter allt vi gjort. Alla små minnen som blivit så många. 

Min Mimmi. Hur ska jag kunna andas utan dig. Känner redan klumpen i magen och tårkanalen som börjar fyllas, snart till bredden så full att det kommer att rinna över. Den gnagande känslan av att nu är det snart över. Det känns som att jag måste lämna tillbaka henne. Och det svider till i hjärtat. 

Och jag hoppas så innerligt att hon blir min och blir kvar, och att hon inte försvinner. Fast det känns som att jag sviker henne. Men så är det ju inte. Jag vet. Jag lämnar över den bästa tid jag haft till Micke, och avundas att han ska få vakna med henne varje dag, se hennes vackra ansikte skina upp och ögonen glittra när hon ser honom. 

Medan jag sitter fast i klaustrofobi på ett säte på tunnelbanan, som jag hatar, och försöker förtvivlat låtsas som jag är nån annanstans och gömmer mig bakom solglasögon och hög musik i lurarna. Och jag vet att mascaran kommer rinna.

Får trösta mig själv genom att shoppa börjajobbakläder, en tröja från gt vill jag ha, vitt nagellack, nya ballerinaskor, sommarens är helt utslitna, eftersom sommaren aldrig tycks gå över i conversen. Och så vill jag trösta mig med de roliga sprattelgubbarna jag såg. Men en snabb blick på kontot, en blick som jag undvikit hela sommaren, visar att jag lånat tre tusen från Mimmis pengar, som vi dessutom skulle betala tillbaka ett adoptionslån med. Så jag får kanske snällt vänta på nya pengar innan jag får tröstshoppa. 

Så mascaran kommer definitivt att rinna.

Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: