Mimmihelg

Vi hade en Mimmi-helg. Det har vi inte haft förut, en alldeles egen helg med Mimmi. 

Den började lite kaotiskt där på fredag eftermiddagen. Men tills slut kom vi fram till stugan. Men det dåliga samvetet satt fortfarande kvar som en rest av fredagseftermiddagen. Och jag saknade Molly så himla mycket att det grävde ett hål i hjärtat och det kändes bara för tomt utan henne där. 

Men redan nästa dag kände vi lite hur axlarna sjönk ner några centimeter och alla kunde slappna av. Det var då jag insåg att iallafall jag går lite omkring med ett skyddsnät runt mig hela tiden, alltid redo, alltid beredd, alltid ögonen vidöppna uppspärrade, med tentaklarna utåt för att alltid försöka hinna känna av en situation som kanske komma skall. Inte som att taggarna utåt, men som att ha känselspröten utåt. Varje sekund. Alltid. 

Och nu kunde känselspröten vila. Mimmi var coollugn och lullade runt och vi lekte och klättrade och fixade och donade. Och så tapeterade vi. Eller Micke tapetserade. 

Men jag hade inte fått med en av tapetrullarna, och tapetklistret låg bland återvinningen som nu var urplockad ur bilen. Tyckte när jag bar en av lådorna ur bilen att den var bra tung för att vara fylld med tomburkar. Men hann inte reflektera över att där överst var en stor platslåda med tapetklister. Så vi fick börja tapetserandet med att åka och införskaffa både det ena och det andra. Men sen gick det undan!

Det dåliga samvetet gick över och det var helt underbart att få rå om Mimmi. Själva. Underbara lilla unge!! Skit vilket tur vi haft som fick just henne. Då det snart gått ett år sedan vi reste iväg så tänker jag tillbaka mycket och det känns som vi hade sån tur, både med att få Mimmi, och att vår resa gick så bra, och att vi inte hade nån lång väntetid, varken där nere eller innan, och att resan var så passa smidig som den ändå var, att vi hade de veckor vi hade där, att vi bodde på de ställen där vi bodde. 

Tacksam. För den bästa lilla tjej man nånsin skulle kunnat drömma om. Det var skönt att få en helg och gotta sig i henne!

BildBildBild

 

2 kommentarer

 1. mormor · · Svara

  … och mormor och morfar fick en härlig Molly-helg! Vi kommer så bra överens Molly och
  jag och har så kul med många glada skratt.
  Stor KRAM

 2. mormor · · Svara

  ….. och mormor & morfar hade en härlig Molly-helg! Vi kommer så bra överens – Molly och
  mormor – allt funkade jättebra, vi hade så kul med många glada skratt.
  Stor KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: