Jag säger som Gardell

Dyster Påsk. Visst var det så att vårt påskägg innehöll många glada goda godisar. Men jag var lite tagen av att det var fullt med kaos också. Faktiskt överfullt, så den ena sura sega råttan efter den andra föll över kanten och ramlade ner i en påskgryta av skrik, bråk, utbrott och frustration.

Det är inte lätt att klampa omkring i lekparker täckta av djup snö, där gungorna tar i marken, Molly kan inte få in en smula snö i sina skor, då bryter kaoset loss, Mimmi kan inte gå i snön, hon ramlar omkring, har Molly i sitt stilla huvud sett en bild av hur gungan ska se ut och den inte gör det är det kört, om hon har tänkt att lämna Mimmi i bilen och gå själv, då är det riktiga tårar och ångest, om Mimmi inte får exakt vad hon pekar på så ligger hon i en hög på marken och vrålar, bredvid står jag och vrålar, Micke vrålar, (jo han kan han också har vi märkt på sistone), Molly kastar grejer, jag kastar ett paket korvbröd, Molly kastar kaffet, Mimmi skriker och Micke kastar väl en grillpinne eller nåt. Och så är den fina utflykten förstörd, hungern har försvunnit och jag säger upp mig. Får panik över att jag inte kan hantera den nya situationen där allt i vårt liv borde vara på plats, allt är som det ska, allt jag kämpat för i alla år finns här, men jag håller inte ihop det, och inte Micke heller. 

Mollys nya sidor, av fruktansvärd frustration går väl hand i hand med att hon har utvecklats mycket på sista tiden. Aldrig nånsin har vi hört henne vråla, men nu för tiden gör hon det. Nyanserna när något går snett är mindre, det behövs inte mycket för att det ska blir jordbävning. Men samtidigt klarar hon vissa situationer så bra att vi bara gapar. Många nya meningar kommer också: ”Men gud alltså”, Shit alltså” ”Baaaan (fan)” ”Jag blir galen”. Och en del andra trevliga meningar! Undrar var hon får allt ifrån.

Men vi hade i allafall tur med vädret. Och tur i en trisslott, Micke skrapade fram 30 kr. Samma dag vann en på TV hundratusen kr i månaden i tio år, då var jag sur hela dagen för att det inte var jag. Så avundsjuk är jag! Nu ska vi köpa triss varje vecka. 

Bild

2 kommentarer

  1. mormor&morfar · · Svara

    Jaa ni – livet är ingenting för amatörer!
    Kram

  2. Ni hade iallafall tur med vädret…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: