Molly pratar

Molly har pratat ganska mycket, för att vara Molly, den senaste veckan och i helgen. Och det slog oss att för första gången i Mollys liv pratar vi på en nivå som hon förstår och kan ta efter. Under alla år pratade vi inte, eller om vi pratade så var det på ett språk som ett barn inte kan förstå. Och eftersom vi under lång lång tid inte fick några svar så kanske det blev så att vårt prat hemma trappades ner då vi helt enkelt inte fick nån respons. Det är ju hemskt att tänka, men fantastiskt att höra att hon nu sagt en hel del ord och meningar som hon aldrig gjort förut. Nu pratas det hela tiden, på ett sätt som hon förstår! När vi pratar med Mimmi på hennes nivå så förstår Molly och kan också prata. 

Och jag tänker inte förstöra det underbara att höra Molly prata, på Mollys sätt, med att tänka tanken på hur det blir när Mimmi ”går om” Molly. Det får bli när det blir och då får vi ta tag i det då.

Idag är Molly kom hem från skolan var hon tyst. Då tänkte jag att hon känns så mycket mer fri när det är helg och hon inte är inrutad i ett system av scheman och hon kan gå utanför ramarna.

Bild 

 

En kommentar

  1. mormor&morfar · · Svara

    Heja Molly – fortsätt prata!
    Härligt att läsa att Molly gör så´na framsteg.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: