Mamman igen

Det är svårt att förklara hur olika det känns med Mimmi och Molly och hur stort ansvaret för Mimmi känns. Ibland känns det oöverstigligt stort att ha fått ett barn som redan fanns. En sak som jag kom på att det beror på är att jag alltid bär med mig den biologiska mamman i tanken, hon finns alltid där och jag känner att jag har ett ansvar även jämtemot henne. Jag vet ju ingenting om henne, hur det låg till och hur allt var, men är det en normal mamma, kanske för fattig, för sjuk för att ta hand om sitt barn, så måste det ju vara som ett öppet sår att lämna bort sitt barn. Det sitter där som en tagg i mig att veta att någon har fått utstå den smärtan. Jag tänker på hur hon kanske vaknar varje morgon och det första som hugger henne är tanken på Eniola. Och jag är den som får vakna upp varje morgon med världens mjukaste finaste underbaraste och sötaste lilla tjej djupt nerbäddad bland mina kuddar och täcken, långt borta från fattigdom och kalla hårda golv. Jag är så sjukt tacksam som har fått Mimmi. Hon är en gåva från en mamma till en annan mamma. Pappan som kanske kan ha funnits har jag inte ägnat en tanke, konstigt. Men jag har tänkt tanken på att det finns en biologisk farmor och mormor. I Nigeria lever ju generationerna mer ihop, så det måste ju fattas en person även för dem. Medan vi har fått en person. Är livet orättvist eller rättvist? 

En kommentar

  1. Bästa Maria! Generellt sett är livet grymt orättvist på de flesta plan men just i detta, att ni nu är en hel familj, finns ingen orättvisa. Om allt var rättvist skulle Mimmis mamma vara frisk och rik liksom alla andra barns mammor skulle. Men om du vänder på steken, nog skulle du vilja ge dina barn det liv de har idag även om det innebar den största uppoffringen för dig?
    Det är en enorm glädje att få följa er i er blogg. Den dag Mimmi är mogen ska det bli fantastiskt kul att få träffa pusselbiten. ❤
    kram! Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: