Att bli förälder till ett barn som redan finns

Det är en bok som vi fick läsa när vi gick på föräldrakursen. Skulle nog behöva gå om kursen och kanske en extrakurs om barn överhuvudtaget, skulle vara bra att ha lite mer koll på allting, och kanske inte bara utifrån Anna Wahlgrens teorier. Eller kanske lite Anna Wahlgren, men mer basic än det.

Jag har känt mig väldigt villrådig och vilsen och bortkommen ett tag så vi bokade tid med en adoptionsrådgivare för att få svar på en del funderingar. Och som alltid när vi tagit oss i kragen och gått och pratat med någon utomstående så märker vi att ha vi har många rätta svar inom oss men så lär man sig också mycket av att ventilera. 

En väldigt fin och bra sak som vi tar med oss från detta möte är vetskapen att Mimmi håller på att lära sig vad man har en förälder till. Det vet inte hon, och hon vet inte skillnaden på en vuxen och en annan, på oss eller dom, och det är därför det är så viktigt att det är vi som är henne nära just nu, att det är vi som lyfter upp, tröstar, matar, söver och är helt enkelt närmast. I natt när hon låg och snorade och hostade och rullade runt och svettades av feber kände jag ett sådant där tillfälle då hon fick lite klarhet i vad man har en förälder till. T ex kan man ha en förälder till att hålla om en om natten när man är sjuk. Mimmi har mycket mer att lära. Men varje dag kommer hon nog ett steg närmare oss. 

Och vi har mycket att lära och för varje dag kommer vi också närmare och närmare Mimmi.

Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: