En gång för alla.

Jag får en allergisk reaktion när vintern kommer, det blir till en fysisk reaktion, med en kvävande känsla i halsgropen, ont i magen, en låst känsla, det kliar på armarna och i kroppen, och känslan av panik kommer. Och inte nog med det fysiska, det tar superlång tid att klä på sig, kläderna är fula och stora och åbäkiga, det spelar visst ingen roll hur många didrikssonkläder jag inhandlar, det blir inte bättre, kläderna tar massa plats i garderoberna, de är fula och de kostar massor med pengar. Och vad har man på sig under de åbäkiga ytterkläderna, och hur fint är det med fuskpäls och termobyxor, och kängor grova som skottkärror. Jag är så blek så att jag är blågrön med mörka ringar under ögonon, ingen hårfärg passar till denna obeskrivbara färg. Jag är helt enkelt född i fel kropp, i fel land! Jag önskar så att jag tyckte som alla andra verkar tycka i dessa tider, men det gör jag inte, och jag kan inte för mitt liv finna nåt intressant i vintersporter. Jag känner bara vart tog de gröna vintrarna vägen??? Skulle ge vad som helst för en grön vinter! Älskar´t.

Ärligt talat, vad har man på sig? Garderoben är full av små fina tunna klänningar och linnen, nåt har blivit väldigt fel här. De kostar inte så mycket, de tar ingen plats och de är fina! Jag använder ett par jeans som är så slitna på knäna att de har bildats två vita bollar där, till det några lager urtvättade fula tshirtar och en stickad kofta på det, eller ett par svarta jeans med skinndetaljer, det är bara att själva jeansen är tvättade så mycket att de är inte svarta längre, och till det, ja, samma som ovan. Jag får ta och åtgärda detta enorma vinterdilemma med att på riktigt kolla hur det är med Australien. Fast innerst inne vet jag att det inte går, det skulle inte gå med Molly, hon och vi är fast här med det hon behöver. Och livet är så kort och så får man panik för det också. 

Jag kan också ta och lura mig själv, jag är ganska lättlurad, så att vintern blir uthärdig. Jag provade det för några år sen, och då såg livet inte alls lika lovande ut som nu, och det funkade. Jag ska unna mig en vintergarderob som funkar under alla byltande åbäkiga, jag ska gå och solspraya mig, jag ska boka resa så fort Mimmis papper är klara. Och det är inget som helst fel på december, det är en av favoritmånaderna faktiskt. Lyssnar dagarna i ända på Frank Sinatras julmusik, ser på julfilmer och är allmänt nostagisk. Tex var granen insnöad fast den var ställd under carporten, men jag skottade fram den och släpade in den i förrådet, efter att ha skottat mig fram dit först, snöln gick ungefär upp till handtaget. Julgranen ska värma sig lite där inne, för ikväll ska den in och kläs. Punkt slut. Nu var det sluttjatat.

 

En kommentar

  1. Och jag som stormtrivs i snövädret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: