Nattskräck

Jag har fått nattskräck. Jag är livrädd för nätterna, vill inte att de ska komma, ser inte fram emot att ligga i den alldeles för mjuka sängen, och antingen svettas eller frysa och bara vänta på att natten ska ta över och hålla mig vaken. Kudden är som en trasslig platt fall och jag måste ha en kudde under magen , för att åtminstone ligga rakt. Och så kommer väntan på natten. Efter tre veckor av ordentligt upphackad sömn då Mimmi är vaken 1-3 timmar varje natt och det enda jag minns av nätterna är att jag är uppe och vaken. Vaken vaken vaken. Somnar kanske halv elva, vaknar halv tolv av att Mimmi vaknar, ger välling, sover kanske till ett, Molly vaknar, sover kanske till halv två, Mimmi vaknar och kan vara vaken till fem som i natt, Molly vaknar under den tiden, vi går upp jag överdriver inte, minst 20 gånger och lägger ner Mimmi igen när hon ställer sig upp, ger två flaskor välling till, och vill bara sova. Vi är så trötta att det ryker ur öronen, och de svarta ringarna under ögonen blir större och större. Och sen händer det ännu konstigare att jag inte KAN somna när väl Mimmi somnar, sen ringer Mickes klocka kl sex och det är dags för honom och Molly att gå upp.

Idag går iallafall jag runt som i febertrans i ett hus som ser ut som det varit inbrott i. Nu sover Mimmi och jag vill inte börja röja för då vaknar hon och jag vågar inte lägga mig och vila för då vaknar hon. 

Bild

En kommentar

  1. mormor&morfar · · Svara

    Morfar tipsar om ett radioprogram som heter Vaken – det lyssnar han på när han är vaken om nätterna! Morfar är nog sympativaken med er.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: