Mamma

Jag tänker att jag inte ska läsa på en massa, men jag kunde ändå inte låta bli. Läser ur boken vi hade när vi gick adoptionskursen, och alla frågeställningar man skulle hem och fundera över. Vad visste jag om hur jag känner för det ena eller det andra? Mimmi är så självklar för oss, så det känns som jag inte behöver höra om hur svårt det är med anknytning och att det är livsavgörande om man gör fel. 

En sak jag tänker mycket på är Mimmis biologiska mamma, som fick lämna bort sin oslipade diamant, sin största skatt. Hur känner hon när hon vaknar på morgonen, säkert lika fattig som när de fick ta hand om Mimmi för att hon inte kunde. Mitt mammahjärta brister när jag tänker på henne, om hon nu är mentalt närvarande och kan tänka och känna. Även i mig finns ett stort svart hål som symboliserar Mimmis första år. Hur hade hon det, vad gjorde hon, hur överlevde hon? Jag önskar så att vi fick veta mer om hennes mamma, men det fick vi inte. 

Och så tänker jag på mig, och att våra vägar korsades precis nu, att hon blev vår oslipade diamant och största skatt. Så tacksam. Det står att adopterade barn kan väcka tankar om det biologiska barnet som aldrig kom, och att man hade en bild av ett drömbarn. Mimmi är drömbarnet, barnet jag aldrig kunnat drömma om att hon fanns och kom till oss och blev vår. En sann dröm.

 

Bild

2 kommentarer

  1. Du skriver så vackert fina Maria. Måste göra en mental notering att inte läsa din blogg på arbetstid då tårarna rinner i princip varje gång. Kram på er alla fyra!

  2. Lillemor Näsman · · Svara

    OH Maria vad du skriver fint nu har jag läst septembers anteckningar och liksom de tidigare
    månaderna berörs jag verkligen! Använd ditt förnuft eller ert kanske och visa henne mycket kärlek!
    Kram moster Monie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: