Utflykt i bergen

Bild

Efter de senaste dagarnas tystnad från oss, vill vi prova en annan variant. Och vi gör det efter att de senaste dagarna varit ganska stumma ändå. Vi har sett så mycket, sånt det är lite svårt att sätta ord på, så vi börjar den här dagboken med en tvättäkta utflykt till ett naturreservat i bergen!

Bild

Idanre Old Town är med på Unescos världsarvslista, tillsammans med Skogskyrkogården, Pyramiderna och de Tolv Apostlarna (bl a.). Det är en antik by som ligger på nån kilometer över havet, och man får klättra först 682 trappsteg för att komma till rätt höjd, sen får man hajka en bit på plan mark. Det är väl värt klättringen! Molly kämpade på som vanligt och klampade upp för trapporna som ingenting, vi andra svettades ymingt..

Bild

Utsikten är magnifik från toppen, man blickar ut över ”nya” Idanre, en relativt stor stad inklämd mellan de magiska bergen, som för länge sedan rundats av av havets krafter. Tystnaden när man kommit upp för trapporna är öronbedövande, och står återigen i skir kontrast till ljuden vi numera är vana vid nere i den hektiska trafiken och städernas myller.

Bild

 

Kort paus var 100:e trappsteg för intag av vatten och beskåda utsikten…

Bild

 

Dockan är med… Såklart!

Bild

 

 

Pappa poserar stolt vid toppen, och tänker på Kebnekaise, av någon anledning… Nästa gång följer Molly med upp!

 

Bild

Idanre Old Town är en månghundraårig bebyggelse, där människor bodde ända fram till 1923, då man flyttade ner till den nuvaranda platsen nedanför berget, typ. Nuförtiden kämpar man för att få upp turister dit, och man använder fortfarande vissa delar till viktiga händelser.

Bild

Bild

Bild

 

Bild

 

Ekologiskt klotterplank?

 

Bild

 

Hela vandringen kantas av en fantastisk natur.

6 kommentarer

  1. Galet fantastiskt!
    Kram på er

  2. Verkar vara en mysig tur. Hoppas denna dagbok funkar.

  3. det ser häftigt ut. finns det folk som bor där fortfarande? med en sådan vandring så kanske det inte är helt praktiskt, i och för sig. håller molly i en jättelik bönslida?

    1. Nej, ingen bor i den lilla byn, däremot fanns det små ströhus uppe på topparna, där diverse folk bodde. Bönan hade vi med oss ända hem till hotellet, där den började mjukna rätt så fort…

    1. imagine the peas inside…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

<span>%d</span> bloggare gillar detta: